DVA DANA DO POČETKA – GRAD ZAVRŠAVA PRIPREME ZA JUBILARNE DANE PIVA

Trideseti „Dani piva“ počinju u sredu, 26. avgusta, a grad Zrenjanin i sve javne službe pripremaju se za dolazak, kako se očekuje, rekordnog broja posetilaca manifestacije do sada. Danas su se javnosti obratili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor Turističkog centra grada Zrenjanina Dragan Vulešević i pr manifestacije Aleksandra Lukić Golijanin koji su na pres konferenciji u Gradskoj bašti predstavili program manifestacije i najavili najznačajnija dešavanja. Konferenciji je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Gradonačelnik Čedomir Janjić izneo je očekivanja da će tokom pet dana manifestaciju posetiti pola miliona gostiju i da same pripreme za „Dane piva“, izbor izvođača i prateći programi obećavaju rekordan broj posetilaca do sada.

Čedomir Janjić

Na pravom smo putu da napravimo najbolje „Dane piva“ do sada i s obzirom da se ove godine održavaju trideseti put, hteli smo da ih kao gradski brend dodatno ojačamo, da prerastu lokalni karakter i tako smo i koncipirali program. Dolazak tolikog broja gostiju biće najbolja promocija i najbolja afirmacija grada Zrenjanina i ove sredine i siguran sam da će Zrenjaninci, kao i do sada, biti sjajni domaćini. Ove godine imamo prostor kakav nismo imali do sada, Trg slobode, na kom ćemo raditi velike koncerte, sa sjajnom produkcijom i direktnim prenosom na televiziji „Pink“ koncerta u petak – rekao je gradonačelnik Zrenjanina i dodao da je novo na „Danima piva“ i koncert Zrenjaninske filharmonije, čiji je rad obnovljen nakon šezdeset godina. – Po prvi put oni će nastupati na ovakvoj sceni i sa ovakvom produkcijom i očekujemo da taj, prvi koncert na Trgu slobode, bude spektakularan – naglasio je Čedomir Janjić.

Direktor Turističkog centra grada Zrenjanina Dragan Vulešević rekao je da je akcenat ovogodišnje manifestacije na muzičkim događanjima i koncertima, ali da se „Dani piva“ odvijaju na petnaest nezavisnih lokacija, sa isto toliko interesantnih i posećenih programa.

– Sportski program, kulturni program, „Banatske vredne ruke“, „Fijakerijada“, dečji i drugi programi zaslužuju takođe značajnu pažnju, što sve svrstava manifestaciju u red najbolje organizovanih i najpotpunijih u našoj regiji. Moram da naglasim da su „Dani piva“ počeli pre trideset godina i da su izrodili i „Bir Fest“ i „Velikogospojinske dane“ i druge slične manifestacije i mi sada želimo da održimo neki primat u svemu tome, da kažemo da smo na neki način „patentirali“ i da još uvek znamo da to organizujemo na najbolji mogući način – naglasio je Vulešević i saglasio se s očekivanjima gradonačelnika da će ovi „Dani piva“ biti najbolji do sada, a da će finansijski efekti moći u potpunosti da se sagledaju tek nakon manifestacije, kroj brojne neposredne i posredne pokazatelje.

Gradonačelnik će, sa svojim gostima, svečano otvoriti manifestaciju u sredu uveče, na Žitnom trgu, gde će biti mnogo pivskih štandova. Neizostavni pratilac manifestacije, takmičenje u brzom ispijanju piva, odvijaće se tokom četiri dana, od srede do subote, uz brojne muzičke grupe koji će nastupiti na ovoj bini, a prvi će biti Amadeus bend. Potom slede Loko bend, Kerber, Generacija 5, OK bend, YU grupa i tako dalje – naglasila je Aleksandra Lukić Golijanin, zadužena za odnose s javnošću.

Podelite sa vašim prijateljima!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Aviv Park

Turistička Organizacija grada Zrenjanina

 • tel: +381 23 523 160
 • Koče Kolarova 68
  23000 Zrenjanin, Srbija
 • www.visitzrenjanin.com
 • office@zrenjaninturizam.rs
 • O Turističkoj organizaciji

  Turistička organizacija grada Zrenjanina bavi se objedinjavanjem turističke ponude na području Grada Zrenjanina, izdradom propagandnog materijala, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija… Pročitajte više

  Pratite nas:

  Vremenska Prognoza

  Zrenjanin
  21°
  clear sky
  humidity: 37%
  wind: 2m/s ENE
  H 24 • L 13
  16°
  Sat
  10°
  Sun
  10°
  Mon
  18°
  Tue
  20°
  Wed
  Weather from OpenWeatherMap