Koktel u Gradskoj bašti

Više stotina zvanica na koktelu u Gradskoj bašti

Neizostavni segment manifestacije „Dani piva“ je i svečani koktel u Gradskoj bašti koji tradicionalno priređuje gradonačelnik Zrenjanina sa svojim saradnicima. Na koktelu se okupilo više stotina zvanica i u prijatnoj atmosferi i ambijentu ukazalo čast gradonačelniku za učinjene napore da „Dani piva“ uđu u red najmasovnijih i najkvalitetnijih turističkih manifestacija u Srbiji, ali i za ukupnu promociju grada i njegovih potencijala u širim okvirima.
Koktelu su i ovom prilikom prisustvovali brojni gosti manifestacije iz drugih sredina, zvanice iz političkog, privrednog, kulturnog, obrazovnog, verskog i sportskog života grada, javnih institucija i predstavnika gradova i opština iz okruženja, kao i bratskih i gradova prijatelja.
Posebnu pažnju izazvalo je prisustvo poznatih javnih ličnosti, pevača Zdravka Čolića i glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića Bjele. Iako se pripremao za početak sinoćnjeg spektakularnog koncerta na Trgu slobode, popularni Čola se na kratko pridružio gradonačelniku Čedomiru Janjiću i njegovim gostima, pokazavši time da poštuje domaćine koji su ga pozvali da, kao glavna zvezda manifestacije, učestvuje na ovogodišnjim „Danima piva“.
Obraćajući se prisutnima, domaćin prijema Čedomir Janjić još jednom je naglasio da „ako se domaćin po gostima poznaje, onda smo danas u Zrenjaninu dobri domaćini“.
– Mislim da su i naši sugrađani i njihovi gosti primetili da se trudimo da naša manifestacija bude što bolja, što više posećena, sa što kvalitetnijim programom i mislim da uspevamo u tome. Želja nam je da naši „Dani piva“ i Zrenjanin uđu među prve tri manifestacije u Srbiji, što uopšte nije lako. Često sam isticao da je turizam neiskorišćeni resurs i u zemlji i ovde, u Zrenjaninu i sigurno je da su „Dani piva“ jedan od načina kako da privučemo goste u grad – rekao je Janjić.
 
Prijemu u Gradskoj bašti prisustvovali su i predstavnici gradova s kojima naš grad ostvaruje dugogodišnju saradnju – Arada i Rešica iz Rumunije, Bekeščabe iz Mađarske, opštine Krnjak u Republici Hrvatskoj, Bijeljine i Trebinja u Republici Srpskoj. Među zvanicama bili su i Njegovo preosveštenstvo Episkop banatski Nikanor, kao i biskup Katoličke biskupije u Zrenjaninu Ladislav Nemet, predstavnici državne i pokrajinske administracije, narodni i pokrajinski poslanici, rukovodioci nekoliko velikih kompanija i mnogi drugi.
 
Goste svečanog koktela dočekivali su gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović i zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica, a posebnu dobrodošlicu svima je poželeo gradonačelnik Janjić. Druženje učesnika i većine gostiju koktela nastavilo se potom i ispred Gradske kuće, na prepunom Trgu slobode, gde su zajedno ispratili koncert Zdravka Čolića.
Podelite sa vašim prijateljima!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Aviv Park

Turistička Organizacija grada Zrenjanina

 • tel: +381 23 523 160
 • Koče Kolarova 68
  23000 Zrenjanin, Srbija
 • www.visitzrenjanin.com
 • office@zrenjaninturizam.rs
 • O Turističkoj organizaciji

  Turistička organizacija grada Zrenjanina bavi se objedinjavanjem turističke ponude na području Grada Zrenjanina, izdradom propagandnog materijala, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija… Pročitajte više

  Pratite nas:

  Vremenska Prognoza

  Zrenjanin
  12°
  clear sky
  humidity: 62%
  wind: 4m/s NE
  H 12 • L 10
  12°
  Fri
  17°
  Sat
  6°
  Sun
  9°
  Mon
  17°
  Tue
  Weather from OpenWeatherMap