SPEKTAKULARNIM VATROMETOM OTVORENI JUBILARNI DANI PIVA

Tradicionalnom zdravicom, obraćanjem gradonačelnika Janjića i spektakularnim vatrometom, sinoć su u Zrenjaninu otvoreni jubilarni, 30. „Dani piva“. Na festivalskoj bini na Žitnom trgu potom je nastupio Amadeus bend, a nakon njega i Mamba Blek, bend Šabana Bajramovića.

Posetioce manifestacije prvo je pozdravila glumica zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Nataša Luković, ćerka pokojnog glumca Radovana Lukovića, dugogodišnjeg „zaštitnog znaka“ „Dana piva“, u liku popularnog Sime Cacina. Pivsku zdravicu književnika Radivoja Šajtinca izrekao je i ovoga puta glumac Prvoslav Zakovski, koji je potom, sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i članovima Kulturno-umetničkog društva „Pionir“, podigao kriglu i nazdravio jubilarnim „Danima piva“.

Poželevši Zrenjanincima i njihovim gostima dobrodošlicu na jubilarne „Dani piva“, gradonačelnik je podsetio na dugu tradiciju manifestacije.

– Počeli smo davne 1986. godine i dočekali ovogodišnje „Dane piva“ za koje smo uvereni da će biti najbolji do sada, s najvećim brojem gostiju i najposećenijim koncertima. Sa željom da naredne dane provedemo u najboljem raspoloženju, dižem ovu kriglu i proglašavam tridesete „Dane piva“ otvorenim! – poručio je Janjić, nakon čega je usledio spektakularan vatromet, koji su svi prisutni pozdravili s oduševljenjem.

„Dani piva“ nastavljaju se danas velikim koncertom Zrenjaninske filharmonije, premijernim koncertom na renoviranom Trgu slobode, koji počinje u 21 čas. Na Žitnom trgu istovremeno nastupaju legende domaće rok scene, YU grupa, a nakon njih, od 23.30 časova, Loko bend.

Na Trgu dr Zorana Đinđića, od 20 časova, nastupaju folklorni ansambli u okviru XIII Međunarodnog festivala folklora „Lala“. U prepodnevnom terminu, od 11 časova, u hali sportova „Medison“, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević Bošković otvoriće XVI sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „INOKOP“.

Podelite sa vašim prijateljima!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ostavite odgovor

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Aviv Park

Turistička Organizacija grada Zrenjanina

 • tel: +381 23 523 160
 • Koče Kolarova 68
  23000 Zrenjanin, Srbija
 • www.visitzrenjanin.com
 • office@zrenjaninturizam.rs
 • O Turističkoj organizaciji

  Turistička organizacija grada Zrenjanina bavi se objedinjavanjem turističke ponude na području Grada Zrenjanina, izdradom propagandnog materijala, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija… Pročitajte više

  Pratite nas:

  Vremenska Prognoza

  Zrenjanin
  21°
  clear sky
  humidity: 37%
  wind: 2m/s ENE
  H 24 • L 13
  16°
  Sat
  10°
  Sun
  10°
  Mon
  18°
  Tue
  20°
  Wed
  Weather from OpenWeatherMap