Zrenjaninci pozdravili olimpijskog šampiona

Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju otvorio je juče tradiconalni “Zlatni kotlić” – Memorijal “Đula Farkaš-Farki” u kuvanju riblje čorbe, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimira Galića, kao i drugih republičkih i pokrajinskih funkcionera.

Štefanek je pozdravljajući okupljene rekao da je rođen u Subotici, gde je njegov dom, ali da je Zrenjanin njegov drugi grad.
-Kada sam odlazio iz Zrenjanina obećao sam da ću doneti medalju i to obećanje sam ispunio – rekao je on, podsetivši da je šest godina rvao za zrenjaninski “Proleter” i da je u našem gradu živeo šest godina.
– Uvek rado dolazim u Zrenjanin, a Zrenjaninci su me zaista lepo prihvatili. Drago mi je i što sam prvi put na „Danima piva“, jer ranije, zbog raznih takmičenja, to nisam bio u prilici – kazao je on.

Gradonačelnik Janjić je istakao značaj ovakvih manifestacija jer su, kako je naveo, one prilika za očuvanje tradicionalnih jela, a da je prisustvo Štefaneka jedan od dokaza da je Zrenjanin grad sporta.

Pokrajinski sekretar Galić je rekao da su manifestacije poput “Dana piva” i Zlatnog kotlića” od velikog značaja za lokalne sredine.
– Ne održava se “Kotlić zbog Kotlića”, niti “Dani piva” zbog “Dana piva”, već zbog građana koji žive i onih koji će u ovaj grad zbog toga doći, ali i zbog privrednika koji će tim povodom doći u Zrenjanin i razgovarati sa privrednicima iz vašeg grada, zbog nas iz pokrajinske i republičke vlasti, jer ćemo doći ovde i razgovarati sa predstavnicima vaše lokalne samouprave i videti šta je to što možemo učiniti i unaprediti stanje u Zrenjaninu. Da ostane privredni i kulturni centar ovog dela Vojvodine – rekao je Galić, napominjući da su ovakve manifestacije od velikog značaja i za razvoj turizma.
– Ono što je takođe značajno jeste da nisu samo ovakve manifestacije ono što unapređuje grad, ovde imate zaštićena prirodna dobra koja svakako treba obići. Turizam u Zrenjaninu može da se razvija mnogo više – kazao je on.

Prisutne takmičare, blizu dvadeset ekipa, kao i goste i posetioce pozdravio je i Aleksandar Farkaš, organizator takmičenja koje je još pre 33 godine pokrenuo njegov otac Đula i koje je, od prve manifestacije „Dana piva“, 1986. godine, njegov sastavni deo.

Podelite sa vašim prijateljima!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ostavite odgovor

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Aviv Park

Turistička Organizacija grada Zrenjanina

 • tel: +381 23 523 160
 • Koče Kolarova 68
  23000 Zrenjanin, Srbija
 • www.visitzrenjanin.com
 • office@zrenjaninturizam.rs
 • O Turističkoj organizaciji

  Turistička organizacija grada Zrenjanina bavi se objedinjavanjem turističke ponude na području Grada Zrenjanina, izdradom propagandnog materijala, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija… Pročitajte više

  Pratite nas:

  Vremenska Prognoza

  Zrenjanin
  15°
  light rain
  humidity: 62%
  wind: 4m/s SE
  H 19 • L 7
  10°
  Sun
  10°
  Mon
  17°
  Tue
  19°
  Wed
  16°
  Thu
  Weather from OpenWeatherMap