ZRENJANINSKA FILHARMONIJA ODUŠEVILA PUBLIKU DANA PIVA

Drugog dana 30. jubilarne manifestacije “Dani piva”, Zrenjaninska filharmonija nastupila je sinoć na  rekonstruisanom Trgu slobode u Zrenjaninu ispunivši oduševljenom publikom prostor ispred Gradske kuće.

Na samom početku, novinarka Branka Jajić obratila se publici najavljujući nastup vrsnih umetnika i koncertni program koji izvode i najpoznatije evropske filharmonije.

Dirigent Mikica Jevtić pozdravio je publiku, a potom započeo koncert tokom kog su se nizale najpoznatije kompozicije Verdija, Pučinija, Štrausa, Čajkovskog …

Već na samom početku nastupala je i solistkinja Ana Aleksić Šajrer sopran, koju je publika nagradila gromoglasnim aplauzom. Pored nje nastupali su i solisti Vesna Marković i Saša Štulić.

Na izuzetno posećenom večernjem koncertu koji je trajao skoro dva sata, gosti filharmonije bili su članovi Hora “Prepodobni Rafailo Banatski”koji je spremila Senka Milisavljević, a uz koje je koncert sa preko sto izvođača na bini bio impozantan muzički događaj.

Direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar pre samog koncerta zahvalio se gradu na podršcu u radu:

– U razgovoru sa gradonačelnikom i Gradskom upravom shvatili smo da je zrenjaninskoj publici potreban jedan ovakav kulturni događaj, pa smo došli do ideje da na manifestaciji “Dani piva” organizujemo i koncert na otvorenom. Ovo je istorijski događaj koji se u Zrenjaninu nije desio poslednjih 60 godina. Očekujem da Trg bude pun i da će naša publika zajedno sa nama uživati u zvucima filharmonije. Nadam se da će se Zrenjanin na kulturnoj mapi Srbije podići za lestvicu više – objasnio je Bugar.

Podelite sa vašim prijateljima!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ostavite odgovor

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Aviv Park

Turistička Organizacija grada Zrenjanina

 • tel: +381 23 523 160
 • Koče Kolarova 68
  23000 Zrenjanin, Srbija
 • www.visitzrenjanin.com
 • office@zrenjaninturizam.rs
 • O Turističkoj organizaciji

  Turistička organizacija grada Zrenjanina bavi se objedinjavanjem turističke ponude na području Grada Zrenjanina, izdradom propagandnog materijala, promocijom i unapređenjem turističke ponude, organizacijom manifestacija… Pročitajte više

  Pratite nas:

  Vremenska Prognoza

  Zrenjanin
  12°
  clear sky
  humidity: 62%
  wind: 4m/s NE
  H 12 • L 10
  12°
  Fri
  17°
  Sat
  6°
  Sun
  9°
  Mon
  17°
  Tue
  Weather from OpenWeatherMap