Subota – 12.08. PETI dan manifestacije

Peto veče 38. Dana piva proteklo je u izuzetno pozitivnoj atmosferi, uz raznovrstan muzički i zabavni program.

Na bini na Žitnom trgu, publika je uživala u zvucima domaće i strane rok muzike sa Metalika tribjut bendom, Osvajačima i Ribljom čorbom.

Događaj koji se očekivao sa puno nestrpljenja je finale u takmičenju u brzom ispijanju piva u muškoj i ženskoj kategoriji. Pobedici takmičenja u brzom ispijanju piva na 38. Danima piva su Martina Trajković iz Leskovca (prvo mesto, 3,87″), Stojanka Trivunović iz Melenaca (drugo mesto, 4,09″) i Marika Agić iz Zrenjanina (treće mesto, 6,21″) u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji prvo mesto osvojio je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke (4,06″), drugo mesto osvojio je Zlatko Čairović iz Smedereva (5,50″), a treće Milan Kišprdilov iz Zrenjanina (8,57″).

Na Trgu slobode veče je proteklo u znaku melodija popularne narodne i zabavne muzike, gde su nastupali Ritam bend, i dvojica vrsnih pevača, Nikola Rokvić i Peđa Jovanović.

Na brojnim lokacijama u gradu odvijali su se programi zabavnog i sportskog karaktera, 20. međunarodni festival folklora „Lala“ na Trgu Zorana Đinđića, Sedmi Međunarodni skup kolekcionara pivskih čaša i suvenira na Trgu slobode, edukativne radionice u Plankovom parku u okviru programa „Zabavilište u Plankiću parkiću“ i brojni drugi događaji.

Dečiji zabavni park je i ove večeri bio nezaobilazno mesto za naše najmlađe sugrađane. U amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanin održan je jedanaesti po redu Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove“ na kome su nastupali bendovi Mist i Keni nije mrtav.